Matematik

Bestem a og b

09. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg er igang med denne opgave:

For perioden 1998-2007 kan antallet af lobbyister i USA med god tilnærmelse beskrives ved denne funktion.

f(x)=490x+10400

A) har jeg lavet, og er ikke relevant for de andre opgaver

Lobbyisternes samlede budget (målt i mio. dollars) kan beskrives ved funktionen.

g(x)=b*a^x

hvor antallet af år efter 1998 er x, og lobbyisternes samlede budget er g(x)

b) bestem tallene a og b, når det oplyses at g(o)=1450 og g(9)=2750

a= 144,44 

spørgsmålet er, hvordan finder jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 g(0) = b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2011 af MTO (Slettet)

Brug et x- og y-koordinat i et af de to oplyste koordinatsæt, fx x1 = 9 og y1 = 2750

Når du har fundet a, har du kun én ukendt variabel, når du indsætter dine punkter i funktionen:

2750 = b * 144,44^9

Så er det bare at isolere b :)

-  Det her var så den metode, man ville bruge, hvis man ikke kendte y-værdien for x = 0 ... men det gør du, jeg er en hat!


Svar #3
09. april 2011 af zuku (Slettet)

 Nårh okay, det var vist godt jeg spurgte om hjælp ellers havde jeg bare gjort det forkert! Mange tak :)


Svar #4
09. april 2011 af zuku (Slettet)

 Jeg kunne ikke rigtig få 2750=b*144,44^9 til at give noget som jeg ville have, så jeg brugte dette: 1450=b*144,44^0

som gav 0,1

i opgave c, skal jeg så bruge denne formel:

h(x)=g(x)/f(x)

dette kan jeg ikke få regnet ud. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2011 af Anxyous (Slettet)

#4:

Har du fået b til 0,1? Det giver absolut ingen mening.

I opgave c skal du bare dividere de to funktioner med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2011 af MTO (Slettet)

#4

Ethvert tal opløftet til nul er lig 1. Så du har 1450 = b * 1

Altså er b = 1450


Svar #7
09. april 2011 af zuku (Slettet)

Selvom b giver 1450 giver det stadig ikke nogen mening i opgave c.

jeg kan ikke få lov til at regne dette ud:

h(x)=(1450*144,44^x)/(490x+10400)

Gør jeg det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2011 af Anxyous (Slettet)

#7:

Du behøver ikke nødvendigvis at gøre mere ved den - det er bare din funktion.


Svar #9
09. april 2011 af zuku (Slettet)

Der står i opgave c:

Den gennemsnitlige budget h(x) for lobbyisterne er bestemt ved

h(x)=g(x)/f(x),

hvor x er antal år efter 1998.

I hvilket år kom det gennemsnitlige budget op over 0,175 mio. dollars?


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.