Matematik

vektorer

10. april 2011 af karee (Slettet)

vektor a = (10   -4)

</o:p>

vektor lal har begyndelsespunkt i 3,2

jeg skal så bestemme koordinaterne til vektor a, s punkt?

hvordan gør jeg det?

tak på forhånd              


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2011 af peter lind

En vektor har ikke noget begyndelsespunkt. Hvis du har to punkter A og B vil der gælde OB = OA+AB. Jeg vil gætte på at det er den du skal bruge


Svar #2
10. april 2011 af karee (Slettet)

 jeg kender ikke B. jeg kender A som er (3,2) også kaldet begyndelsespunkt.

 og så kender jeg også AB koordinater, som er (10, -4)

jeg ved bare ikke hvordan, jeg finder B koordinater


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2011 af SuneChr

Punktet A = ( 3 ; 2 )  skal forskydes med a = ( 10 ; - 4 )

Punktet B er derfor:  ( 3 ; 2 ) + ( 10 ; - 4 )  =  ( 13 ; - 2 )


Svar #4
10. april 2011 af karee (Slettet)

 B(13; -2)  er så a's pilpunkt eller hvad?


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.