Matematik

Brøker regningD;

10. april 2011 af emily1t (Slettet)

Hej har siddet og lave nogle opg her hjemmer for at blive lidt bedre og har fundet nogle opg man kan teste sig selv i. Der kan jeg så se at jeg helle tiden laver fejl i det samme, så har søgt på reglerne for det men kan bare ikke finde nogle regler PLZZZ!! hjælp mig

. = tal før brøk

( ) = brøken

/ = brøkstreg

1 Eksempel: 6.(1/4) +10.(3/8)

2 Eksempel: 22.(2/3) - 9.(1/8)

3 Eksempel: 5.(2/7) * 6

Og vær sød at forklar hvorledes og hvordan;D

Tusins tak på forhånd!!

(p.s) har man nogle evnt. link til en hjemmeside hvor det står så tak for det;D


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Omskriv brøkerne til samme nævner. Dvs det nederst tal i brøken.

Eksempel. 1/4 = 2/8

da man kan forlænge den, hvilket er helt lovligt, med to, dvs. 1/4 * 2/2 

Man ganger tæller med tæller, og nævner med nævner 1*2 og 2*4 = 2/8

På den måde er brøkerne letter at lægge sammen (eller minusse).

Når du ganger skal du første gange de 6 med 5 = 30 og dernæst så gange de 6 med 2/7 = 12/7 = 1 og 5/7

Disse plusses = 31 og 5/7


Svar #2
10. april 2011 af emily1t (Slettet)

Eksempel 1 tror jeg du har misforstået 6 der står foran (1/4) er ligesom 6,25 eller 625% ;D og det samme med alle andre hvor der et tal foran .( )

Okay tusind tak med Eksempel 1 siger den bliver 16.(5/8) er det en fejl??? det skal siges det er hvores lære der har lavet dem altså også svar arket så kan godt være en fejl;D


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Jeg ved godt, hvad du mener.

16. (5/8) er helt korrekt.


Svar #4
10. april 2011 af emily1t (Slettet)

Men tak for hjælpen!! har lige fundet ud af at det fordi jeg har mixet nogle regler og så lagt mig fast på dem så tak for hjælpen;D


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Det var så lidt, du ;)


Skriv et svar til: Brøker regningD;

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.