Matematik

X-3:5=X:10

10. april 2011 af Demonn (Slettet) - Niveau: 10. klasse

kan sku ikke finde ud af denne ligning!!!!!

X-3 = X

5       10


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Ups...

(X-3) / 5 = X/10

Vi har divideret med 5, og derfor skal vi gange med 5

x-3 = 5x/10

Vi har divideret med 10, og derfor skal vi gange med 10 (for at få det væk)

= 10 * (x-3) --> 10x - 30 = 5x

Resten burde være lige til...


Svar #2
10. april 2011 af Demonn (Slettet)

tak skal i have :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Hvad mener du?

Jeg har jo lige skrevet det op for dig.

Med 10x - 30 = 5x siger jeg, at du bør kunne regne den selv herfra. Herfra er det jo nemlig bare helt almindelig ligningsløsning.

Giv mig dit facit, og jeg vil tjekke om det rigtig. (du kan også indsætte facit i x' plads)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2011 af Quantum (Slettet)

#3 Kan du ikke regne den selv? hehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Jeg kan udemærket regne den selv, tak.

Facit er i øvrigt 6 (x = 6)


Skriv et svar til: X-3:5=X:10

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.