Matematik

Bestem en ligning ud fra en graf?

10. april 2011 af Zmoot (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp! Jeg har fået en Matematik opgave som jeg ikke kan finde ud af. Opgaven står således:

Grafen for en potensudvikling går gennem punkterne (4,56) og (9,189). Bestem ligningen for potensudviklingen.

Find Y når X er 20

Find X når Y er 150.

What to do? Jeg er helt lost!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem konstanterne i forskriften y = f(x) = b·xa . De to oplysninger giver to ligninger til bestemmelse af a og b.

Beregn dernæst f(20) og løs ligningen f(x) = 150 .


Svar #2
10. april 2011 af Zmoot (Slettet)

Tusind tusind tak for hjælpen ! Jeg tror jeg fik en mere klar idé om hvad det handler om :)


Skriv et svar til: Bestem en ligning ud fra en graf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.