Matematik

Det gyldne snit hjælp!!

10. april 2011 af valhal (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har virkelig problemer med denne opgave, er der nogen som ville være søde at hjælpe mig?

Hvis et gyldent rektangel har siden a som den lange side og siden b som den korte side så er 

Det gyldne snit= Den korte side/Den lange side = a/b

indsæt i phi * phi' = -1 og vis, at phi'=Den lange side/den korte side= -b/a


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2011 af mette48 (Slettet)

 phi * phi' = -1 og vis, at phi'=Den lange side/den korte side= -b/a
 

phi=a/b

a/b*phi'=-1         ganger med b/a på begge sider af =

a/b *b/a * phi'=(-1)*b/a  forkorter brøkerne

phi'=-b/a


Skriv et svar til: Det gyldne snit hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.