Matematik

Statistik

11. april 2011 af cirkulaer (Slettet)

Hej
Jeg sidder med en matematik opgave om statistik. Opgaven lyder at jeg skal finde ud af hvad der skal stå i stedet for x i følgende skema:

observation                                   Hyppighed
5 ..........................................................2
6 ..........................................................2
7 ..........................................................3
8 ..........................................................4
9 ..........................................................5
10........................................................6
x ..........................................................2

Middelværdien er 8,5

Svar behøves med det samme:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af BabseBritta (Slettet)

Middelværdien er det samme som gennemsnittet...

Addér alle observationerne, dvs. (5*2), (6*2), (7*3) osv (ned til 10) her får jeg resultatet 180. 

De 180 skal vi addere med 2*x, som vi så skal dividere med 24, da der er 24 tal (addér tallene under hyppigheden)

Derfor ser vores regnestykke således ud: (180 + 2*x) : (24) = 8,5   

Tilbage har vi så en ligning, og vi vil derfor isolere x. 

180 + 2x = 204 

2x = 24 

x = 12 


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.