Matematik

F(x)=b*x^a

11. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej studieportalen!
Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre i denne opgave:

En pose hundefoder er der angivet følgende dagligt fodermængde:

Hundens vægt (kg)      5      10      15     30      40     60
Fodermængde (g)      85    140    190   320    395  545

Det oplyses, at den daglige fodermængde f(x), målt i gram, som funktion af hundens vægt x, målt i kg, kan beskrives ved modellen

f(x)=b*x^a

A) bestem tallene a og b ved at bruge alle tabellens oplysninger.

En hundeejer har to hunde.
Den ene af de to hunde vejer 30 % mere end den anden.

b) Hvor mange procent mere foder skal den tunge have?

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af Anxyous (Slettet)

 A)

Brug regression på talmaterialet.

B)

Brug, at funktionen er en potensfunktion, som har den egenskab, at når x ganges med et tal k, ganges f(x) med ka. Da x her vokser med 30 %, er k = 1,3.


Svar #2
11. april 2011 af zuku (Slettet)

 A) Mener du at jeg skal lave fx en graf?

B) Dette forstår jeg ikke helt. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. april 2011 af mathon

                     y = b·xa

                     y2/y1 = (x2/x1)a

                    (y2-y1)/y1 = y2/y1 - 1 = 1,30a - 1                                            relativt merfoder

                     (Δy/y)·100% = (1,30a - 1)·100%                                          relativt merfoder i procent


Svar #4
11. april 2011 af zuku (Slettet)

Dette forvirrer mig bare endnu mere xD


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. april 2011 af mathon

begynd med
                           potensregression, hvor du finder a og b i y = b·xa


Svar #6
11. april 2011 af zuku (Slettet)

 Hvis man kan finde det via en graf har jeg:

y=25,29891*x^0,74722725

Hvad skal jeg så?


Svar #7
12. april 2011 af zuku (Slettet)

 ? :)


Skriv et svar til: F(x)=b*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.