Matematik

Differentialligninger

11. april 2011 af Janne1234 (Slettet)

Hej.

Jeg søger hjælp til fælgende øvelse:

"Ustabile atomkerner henfalder på tilsyneladende helt tilfældige tidspunktet. man kan ikke sige noget om, hvornår en bestemt kerne henfalder. Har man et præparat med mange kerner - i praksis milliarder - viser det sig, at antallet af henfald pr. sekund er proportional med antallet af tilbageværende kerner"

1. Indfør passende variabler og opstil en differentialligning, der beskriver, hvordan antallet af kerner aftager med tiden.

2. Bestem den løsning til ligningen, der svarer til, at antal kerner i begyndelsen er 5,30*10^9.

.........

på forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2011 af peter lind

Brug at  -dN/dt  er antal henfald pr. sek når tiden t måles i sekunder.


Svar #2
12. april 2011 af Janne1234 (Slettet)

jeg har skrevet:

dN/dt = k * N

hvor k er proportionalitetskonstanten og N er antallet af tilbageværende kerner. Efterfølgende har jeg løst ligningen og fået:

N = e^(c+kt)

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2011 af peter lind

Normalt  vil man angive k som et positivt tal. Gør man det skal der stå et minustegn på den ene af siderne i differentialligningen.

N kan angives bekvemmere som N = c*e-kt


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2011 af mathon

                 N kan angives bekvemmere som
                                                                            N = No·e-kt


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.