Matematik

Matematik opgave

13. april 2011 af ceren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er gået i stå med denne opgave, håber der er nogle der kan hjælpe mig.

For en bestemt type bladfjedre gælder, at svingninstiden T ( målt i sekunder) er bestemt ved T = 0,28* X1,5 hvor x er fjederens længde (målt i meter )

a) Bestem svingningstiden for en 0,50 meter lang bladfjeder. Hvor lang er bladfjederen, hvis svingningstiden er 0,040 sekunder?

b) Hvor mange procent skal fjederens længde øges, hvis svingningstiden skal vokse med 30 % ?

Jeg har beregnet første del af a'eren:

a) T = 0,28* X1,5   ⇒    T = 0,28 * 0,501,5 = 0,098995 sek       Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2011 af mathon

a)
        2:    
                  x = (0,28-2/3)·T2/3    


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.