Matematik

Differentialligning på TI-89

14. april 2011 af BigDaddy89 (Slettet)

 Hej alle.

Hvordan taster jeg følgende ligning ind på ti-89? Jeg har siddet nu og prøvet på alle mulige måder -,-

Ved jeg skal benytte syntaxen deSolve(function,x,y)

Diff.lign. er :

d h(t) / dt = - ( (0,6*A) / B ) * √( 2*g*h(t) ) 

hvor a og b er givet konstanter. g er tyngdeacc.

Jeg skal løse diff.lign. for h(t).

På forhånd tak!

Mvh. Kenn.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du skriver følgende:

deSolve(h' = -((0,6*A)/B)*√( 2*g*h),t,h)


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. april 2011 af bonzoadam (Slettet)

:-), det fandt jeg ud af bagefter, sorry!


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. april 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Denne tråd handler ikke om at differentiere på lommeregneren, men derimod om at løse differentialligninger ved hjælp af et CAS-værktøj. Der er forskel på at differentiere og at løse differentialligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2011 af salisusu (Slettet)

 hvordan løser jeg en differentailligning, der ser således ud : 0,4y ' + 10I = 9 på CAS - værktøj. Vi får i øvrigt at vide at, y(0)=0.

Jeg har prøvet at løse den med desolve, men får tal og ikke en ligning ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Du skriver: deSolve(y' = (9-10y)/0,4 and y(0) = 0,x,y) .


Skriv et svar til: Differentialligning på TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.