Matematik

Lineær programmering

14. april 2011 af malacomus (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion i to variable er givet ved:

f(x,y)=3x+4y

Bestem det punkt inden for polygonområdet hvor f har sin størsteværdi, idet følgende begrænsninger er givet

2x+y≤16 reduceres til y=-2x+16
x+2y≤20 reduceres til y=-½x+10
y≤9
x≥0 og y≥0
 

Kan man finde niveaulinier her? Eller skal man bare gå ind og sætte de to ligninger op i mod hinanden og udregne punktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2011 af peter lind

Du skal tegne grafen for f(x,y) = k, hvor k er en eller anden konstant. Jeg vil foreslå 0. Så prøver du at parallelforskyde den mod højre så langt du kan komme og så linjen stadig har mindst et punkt i polygonet bestemt af restriktionerne. I det hjørner den ender er løsningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2017 af peter lind

fejl. forkert sted


Skriv et svar til: Lineær programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.