Fysik

foton

15. april 2011 af hinder (Slettet) - Niveau: C-niveau

Lysstrålen fra en HE-NE-laser sendes ind i en såkaldt termosøjle, der måler lysstrålen effect til o,5mW. LYstets  bølge længde

har regnet dent foton energi ud

spørgsmålene er vor mange fotoner rammer termosøjlen pr-sek

andet spørgsmål Hvad er laserstrålens intensitet i W/m^2 når den radius er 1mm. Er intensiteten større i sollys?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. april 2011 af mathon

                         λ = (h·c) / (P·t) = 1,98645·10-25 J·m) / ((0,5·10-3 W)·(1 s)) = 3,97289·10-22 m

                        


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. april 2011 af mathon

                              A = π·(10-3 m)2 = π·10-6 m2

                              intensiteten I = P/A = (0,5·10-3 W) / (π·10-6 m2) = 159,2 W/m2


Skriv et svar til: foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.