Matematik

linær regression

16. april 2011 af studerende20 (Slettet)

 ej, vil høre om det rigtig det jeg gør.

Tabellen nedenfor viser tiderne for verdensrekorderne i maratonløb (målt i sekunder) for
mænd i perioden 1981-2007.


År 1981 1984 1985 1988 1998 1999 2002 2003 2007
Tid 7698 7685 7632 7610 7565 7542 7538 7495 7466
 

Udviklingen i verdensrekorderne for en maraton i perioden 1981-2007 kan beskrives ved
en model af typen W(t)=at+b, hvor t betegner tiden målt i år efter 1981, og W betegner
verdensrekorden målt i sekunder.
 

a) Bestem tallene a og b.
 

HAR lavet lineær regression f(x)=ax+b, fik a=-8,188 og b=23908,530. er det rigtigt?

b) Forklar betydningen af tallet a, og benyt modellen til at bestemme det år, hvor man
kan forvente, at en maraton løbes på under 7200 sekunder, dvs. under 2 timer.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Forskriften er ikke helt korrekt, da t skal betegne antallet af år efter 1981 . Du har benyttet årstallet uændret.

b) Løs ligningen W(t) = 7200


Svar #2
16. april 2011 af studerende20 (Slettet)

 Jeg forstår ikke helt, hvilke datapunkter jeg så skal bruge ? jeg anvender nemlig maple til at beregne a og b


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Læs selv opgaveteksten: "... hvor t betegner tiden målt i år efter 1981" . Værdierne for t, der skal laves regression på, er derfor årstallet minus 1981, altså 0, 3, 4, 7, ....

Du har fundet relationen W(å) = a·å + b' , hvorimod opgaven spørger om relationen W(t) = a·t + b , hvor t = å-1981 . Indsæt å = t+1981 i din forskrift til

W(t) = a·(t+1981) + b' = a·t + b' + a·1981

Du skal med andre ord lægge a·1981 til din b-konstant for at få b-konstanten i den ønskede relation.


Svar #4
17. april 2011 af studerende20 (Slettet)

 Åh tak, nu forstår jeg det.. :-) 


Skriv et svar til: linær regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.