Fysik

Rilleafstand

16. april 2011 af AnnaVelling (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg skal finde bølgelængden ud fra en given rilleafstand.

Jeg har en rilleafstand på 0,5 mm, og formlen: cos(um) =-(λ/d)·m+cos(i).

Jeg har indteget cos(um) som funktion af m og ser, at cos(um) er lineært aftagende med m. Hældningen for grafen skulle være -(λ/d). Men hvordan bestemmer jeg bølgelængden?

Min ligning for grafen lyder således:

y = -0,0015x + 0,9899


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kender d, som er din rilleafstand. Benyt nu hældningen for din graf:

0.0015 (enhed?) = lambda/d i korrekte enheder.

Er det tilfældigvis rapporterne i forbindelse med VUC Aarhus kurset i fysik B?


Skriv et svar til: Rilleafstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.