Matematik

intergral regning

18. april 2011 af mehtapcik (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder:

bestem integralet ∫ ( 5x^4+4x)dx .. og jeg lige regnet det ud =

( 5  1/5  x^5+ 4 ½ x^2)

=x^5+ 4 ½ x^2

har jeg regnet det rigtigt ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2011 af SuneChr

                               x5 + 2·x2 + k       k er en vilkårlig konstant                    idet     ∫ xn dx  =   x n+1 / ( n+1 )


Svar #2
18. april 2011 af mehtapcik (Slettet)

hvorfor bliver det x5 + 2·x2 + k ?

Vil du ik foreklare det, så selv de svageste kan forstå det ? for jeg har det virkelig svært ved det :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2011 af NejTilSvampe

∫ xn dx = xn+1 / ( n+1 )

I ord :

Når du integrerer en potens, lægger du 1 til eksponenten og deler med den nye eksponent.

eksempel. ∫ x4 dx = x4+1 / (4+1) = x5 / 5 ,

koefficienterne sker der ingenting ved, og når du integrerer en sum integrerer du hvert led for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

4·(1/2) = 2 er ikke det samme som det blandede tal 4 ½ , som er lig med 9/2 .


Skriv et svar til: intergral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.