Matematik

trekantsregning

17. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)
Jeg er lige ved at lave lidt trekantsregning og er løbet ind i en hvor c=6.8 A=42 b=7.

Jeg har så fået at vide at der er to muligheder for B og C, men hvordan kan man vide at der er det ?
jeg mener, B's værdi bliver 71.16, hvordan ved jeg så at jeg skal finde en værdi til (180-71.16 = 108.84).


Svar #1
17. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

er der ikke nogen der har en regel på det ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2005 af sontas (Slettet)

en "regel". jamen det er da altid god ide at kigge på enhedscirklen og selvfølgelig huske, at retningspunktet p har koordinatsættet (cosv,sinv).

Svar #3
18. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#2 huh? det er ikke i et koordinatsystem, men en ganske alm. trekant. Ingen p-punkt eller cirkel osv.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2005 af finfyr (Slettet)

er der ikke formel som T = 1/2 a*b*sinC
et god tommelfingerregel... en halv appelsin

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

Sinus har jo altid to løsninger i intervallet [0;180] (grader).

Svar #6
18. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

der er bare det at jeg har lavet to opgaver, med hjælp, der var næsten ens men det var kun den ene der var to løsninger til.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2005 af xyz (Slettet)

hvis du i en trekant ABC har en vinkel og to ikke-mellemliggende sider så er der 2 løsninger for enten b eller c..

dette kan du så løse som en 2.gradsligning, hvor du kan få 0,1 eller 2 løsninger. hvis du får en negativ værdi kan den selvfølgelig ikke bruges.

du skal bare bruge cos-relationerne og isolere c, eller b, hvad det nu er du skal finde.

Skriv et svar til: trekantsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.