Matematik

Algebra - repetitionsopgaver, løsninger

20. april 2011 af savin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogle der kan hjælpe mig på vej med nogle repetitionsopgaver, som jeg har fået. Jeg er slet ikke inde i det lige nu og kan ikke lige komme i gang med disse tre:

1. 6^(-2) + (4/36) = ?

2. Kvadratroden af 5 opløftet i 3 gange med 5^(2/3) = ?
Tror at det er noget med dette: 5^(1/3) * 5^(2/3), men kan ikke komme videre..

3. (x+3)*(4-x^2) = ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

1) a-b = 1/ab

2) √(x) = x½. Dvs. du her har 5½*3. Dernæst kan du bruge at ab*ac = ab+c

3) x*4 - x*x2 + 3*4 - 3*x2


Skriv et svar til: Algebra - repetitionsopgaver, løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.