Fysik

lydbølger

22. april 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.


Jeg har lavet et forsøg, hvor jeg skulle puste i et reagensglas, samtidigt med at jeg optog med en Labquest terminal.

Derefter har jeg brugt Logger Pro til at finde 5 ens perioder, og for de 5 perioder får jeg tallene delta x = 0,00970 og delta y = 0,0350


Derefter skal jeg dividere talene med 5 for at have en periode, og efterfølgende beregne frekvensen.

formlen for frekvens er f = 1/T

Hvilket af x og y tallene skal jeg bruge, til at indsætte i T og finde frekvensen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2011 af TorbenA (Slettet)

Hvis Δx er længden af en periode på skærmen, og Δy er højden, så er det Δx, du skal bruge. 5 svingninger tager åbenbart 0,00970 sekunder.

Y er nok inddelt i volt og har noget med lydstyrken at gøre. Det er ikke nemt at oversætte.


Skriv et svar til: lydbølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.