Fysik

Cirkelbevægelser !!!HJÆLP!!! Udledning af lignign!

22. april 2011 af test1231 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa folkens,

Jeg har brug for hjælp til mit fysik projekt det er 2.g HTX. Det omhandler cirkelbevægelser.

Formålet med projektet er at belyse kræfterne i en jævn cirkulær bevægelse, herved forstået centripetal kræften, farten, accelerationen og vinkelhastigheden.

Jeg skal lave en såkaldt "Teoretisk model" over mit forsøg..

men denne model har jeg nogenlunde i tankerne, problemet er at vores teoretiske model skal sammenfatte en teori til noget der kan beskrive virkeligheden. fx en ligning og den skal i så teste ved at lave et eksperiment.!!

Eksperimentet er udført..!  Men ligningen er ikke udledt!

!!!!!!!!!!!!!!! Så jeg har brug for hjælp til at udlede en ligning !!!!!!!!!!

Jeg tænker på noget som at:

Finde sammenhængen mellem rotationshastighed og masse.
 

Men idet det er relevant at have flere perspektiver med tænker jeg også at:


Altså kunne det jo være et bevægelsesperspektiv (elle noget i den stil) Et andet perspektiv kunne være et kraftperspektiv hvor vi netop snakker om snorkraft, sammenhæng mellem kraften som snoren belastes med og hastighed og masse så kan vi udlede en til ligning!

altså:
Vi kan sammenfatte en ligning med hastighed, snorlængde og masse som parametre..

Men jeg er ikke så god til det med ligninger..! Er det nogle der kan hjælpe!!!! Det skal være inden  søndag-mandag!!

I kan skrive til mig på: [email protected]   eller bare her på forumet! :)

Siger Tusinde TAK på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2011 af TorbenA (Slettet)

Du skal i gang med den metode, man kunne kalde MGF:

Måling: Vælg to størrelser, der varierer, og hold resten konstant. Lav så målingerne.

Graf: Tegn en graf over måleresultaterne, evt på grafregneren (plot).

Formel: Lav en formel ud fra grafen, evt en regression på lommeregneren.

Med skolens centrifugalapparat kan man nok måle omløbstid, radius, masse og centripetalkraft. Hvis I ikke har sådan et, kan du måske hænge et lod op i en snor og svinge det rundt i en cirkel. Så får du også lidt sjov ud af at beregne centripetalkraften :-)

Se også http://mfportal.emu.dk/menueks.htm

og http://www.google.dk/search?sourceid=navclient&aq=0&oq=j%c3%a6vn+cirkelbev%c3%a6gelse&hl=da&ie=UTF-8&rlz=1T4PBEA_daDK286DK286&q=j%c3%a6vn+cirkelbev%c3%a6gelse


Svar #2
24. april 2011 af test1231 (Slettet)

OK..

Problemet er at vi ikke har denne "maskine".

men selv har bygget noget lignende...!

Og vi bearbejder selv alle resultater via. en viodefilm i det såpkaldte LoggerPro program..

Men jeg kan lige se ad jeg skal aflevere snart..

hvis der nogle der har disse ligninger må de gerne smide dem ind.!


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2011 af TorbenA (Slettet)

Jamen formlerne står vel i din bog?

v = ω·r

ω = 2π/T

a = v2/r

Fc = m·a


Skriv et svar til: Cirkelbevægelser !!!HJÆLP!!! Udledning af lignign!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.