Matematik

Differentialregning

24. april 2011 af fiffinut (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Jeg sidder fast i denne opgave:

I et laboratorieforsøg undersøges hvordan en bakteriekoloni udvikler sig med tiden. Det viser sig at antallet af bakterier N som funktion af tiden t, målt i timer, kan beskrives ved funktionen N=9560/(1+4,6*e^(-0,090t)) 

Bestem væksthastigheden dN/dt efter 40 timer.

Hvad fortæller tallet 9560 om udviklingen i antallet af bakterier?

Jeg ved jeg skal differentiere N men når jeg bruger CAS skriver den 1=0 ? :-S

Hvad gør jeg forkert?


Svar #1
24. april 2011 af fiffinut (Slettet)

 Fandt ud af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2011 af ramme2 (Slettet)

Hvad fortæller tallet 9560 om udviklingen i antallet af bakterier?

Der er tale om en logistisk vækst hvor 9560 bakterier er den højst opnåelige population for væksten. De 9560 makterier er samtidig lodret assymptote for grafen for N. Matematisk kan poppulationstallet 9560 ikke nås, men i praksis kan det godt lade sig gøre. 

Bestem væksthastigheden dN/dt efter 40 timer.

Differentiere funktionen N og sæt t= 40 ind i den afledede funktion (N'(40) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2011 af ramme2 (Slettet)

Jeg skrev lodret assymptote. Jeg mener naturligvis vandret assymptote


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.