Fysik

Bølgelængder i spektrer

25. april 2011 af Aarhusdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med en fysikopgave, som jeg ikke er helt sikker på, jeg forstår rigtigt.

Opgaven ser således ud: img825.imageshack.us/f/unavngivety.jpg/

Jeg tror, jeg har regnet a) rigtig nok ud.

Jeg har brugt formlerne:  f = E/h for at finde frekvensen. Herefter har jeg fundet bølgelængden ved at sige λ = c/f. h er Plancks konstant og c er lysets hastighed 3*108 m/s.

For S:

f = 1,30 * 1015Hz,   λ=230 nm

f=4,85 * 1015 Hz,   λ=617 nm

For P:

f = 8,55*1014 Hz,    λ=350 nm

f=3,74*1014 Hz,    λ=801 nm

For D:

f=3,62 * 1014 Hz,    λ=828nm

Men så går jeg i stå ved b, hvor jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal gøre?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. april 2011 af peter lind

Det er faktisk det samme som det du allerede har gjort. Nu er det bare ikke overgange mellem grundtilstanden og de højere energiovergange; men de tilladte overgange mellem de højere energiovergange


Svar #2
25. april 2011 af Aarhusdk (Slettet)

Okay. Så det vil egentlig bare sige, at den eneste der ikke kan lade sig gøre, er springet i S? - ifølge opgaveformuleringen.

Og så er alle de andre tilladte.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. april 2011 af peter lind

ja


Svar #4
25. april 2011 af Aarhusdk (Slettet)

Okay, tak for svaret.


Skriv et svar til: Bølgelængder i spektrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.