Matematik

Bestem areal

26. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre i opgave 12b: 

Vedhæftet fil: 100601_mat_B_hfe (1).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af peter lind

Løs ligningen f(x) = 0. Hvis det er tilladt brug et CAS værktøj til det. Hvis ikke kan du lave et fornuftigt gæt. Hvis der er en rationel rod i polynomiet gælder der at tælleren går op i konstantleddet nævneren i koefficienten til x i den højest forekommende værdi af potensen. Dette efterlader muligheden for rødderne ±1, ±2 og ±5. Kald den største rod for b, den næststørste rod for a. Arealet kan så findes som ∫abf(x)dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Sæt f(x) = 0 for at finde rødderne (= integrationsgrænserne om lidt)

Integrer f(x) fra x2 til x3 for at finde arealet mellem grænserne (rødderne) ;-)


Svar #3
26. april 2011 af zuku (Slettet)

 #1 Jeg må gerne bruge CAS værktøjer til denne opgave, dog ved jeg ikke helt hvordan man gør.

#2 Dette forstår jeg ikke helt. :/ 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

solve([f(x)]=0,x) (du må selv indsætte f(x) - jeg kan ikke åbne filen)

∫([f(x)],x,2,5)


Svar #5
26. april 2011 af zuku (Slettet)

 Når jeg solver får jeg tre løsninger:

x=5, x=2 og x=1. 

Hvilken skal jeg tage?

Og Hvad gør jeg så :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2011 af peter lind

Du skal bruge de største A = ∫25f(x)dx Hvis du ser på figuren kan du se at den mindste løsning x=1 ikke har noget med det rødt markerede at gøre.


Svar #7
26. april 2011 af zuku (Slettet)

 Godt :)
Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2011 af peter lind

udregn integralet i #6


Svar #9
26. april 2011 af zuku (Slettet)

 Jeg er virkelig dårlig til at lave det om til en stamfunktion. Vil I hjælpe mig? :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Læs nu # 4 ordentligt

Der står det altsammen


Svar #11
26. april 2011 af zuku (Slettet)

 Altså hvis jeg sætter det ind på TI får jeg: 45/4 ? Hvad betyder dette? Er det samfunktionen (F'(x)) eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Næ, det er såmænd bare facit (arealet)


Svar #13
26. april 2011 af zuku (Slettet)

 Tak :)


Skriv et svar til: Bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.