Matematik

bestem a og b

26. april 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre i opgave 12. Vil i hjælpe?

Vedhæftet fil: 110698_Prøve (2).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af mathon

se


Svar #2
26. april 2011 af zuku (Slettet)

 Tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Mat.-bogen har en formel under potensfunktioner, der siger: y2/y1 = (x2/x1)^a

(x2/x1)^a = (y2/y1)
 

a*log(50/25) = log(95/23,9)
 

a = log(95/23,9) / log(50/25) = ?

b=95/50^1,991 = ?

Nu har du a og b og kan opstille funktionen y = b*x^a

Indsæt 150 for x og find y

Indsæt derefter 120 for y og find x ;-)


Svar #4
26. april 2011 af zuku (Slettet)

 Okay, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.