Matematik

Rentesregning

26. april 2011 af o0lone0o (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :)

Hvordan vil i forklare hvad rentesregning er?

Håber i vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Det kan din mat.-bog forklare dig allerbedst ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

- Der er uden tvivl det første, der står efter overskriften . . .


Svar #3
26. april 2011 af o0lone0o (Slettet)

Argh det kan den nemlig ikke ..

Nej det står nemlig ikke helt præcis hvad det er..


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Prøv alligevel at kigge lige under overskriften ;-)


Svar #5
26. april 2011 af o0lone0o (Slettet)

ja og der står en masse volapyk som man ikk kan bruge til noget.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Rentesregning er de matematiske værktøjer, man bruger
 

til at beskrive udviklingen af en kapital (K) der indsættes
 

på en konto til en bestemt rentefod (r) pr. termin.
 

Slut beløbet afhænger naturligvis af antallet (n) af terminer, hvor der tilskrives rente.
 

Standard formen for kapitalen (beløbets) udvikling er
 

Kn = K0 * (1+r)n
 

hvor Kn betegner beløbet efter rentetilskrivningen den n'te
 

termin og K0 er startbeløbet.
 

- Kan du bruge det ? ;-)
 


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvorfor prøver du så ikke at søge lidt, hvis det er så umuligt for dig at forstå teksten i din bog?

http://www.denstoredanske.dk/It,_teknik_og_naturvidenskab/Matematik_og_statistik/Analyse,_vektor-_og_matrixregning_og_funktionsteori/rentesregning


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. april 2011 af Euroman28

Ja og så er der en meget sjov detalje for de rigtige sjove

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja - den er rigtig(e) sjov . . . ha-ha!  ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. april 2011 af Euroman28

nu er dænsk ikke min stærke side :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #11
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Matematisk er det jo også noget sludder at sætte ⇔ mellem de to ligninger uden at forklare betydningen af de indgående størrelser.


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. april 2011 af Euroman28

Det er jo det samme

K_0 er der hvor y-aksen skærres.

(1+r)  er jo fremskrivningsfaktoreren a.

n jo antallet af terminer der også kan skrives x.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #13
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det svarer til, at man skriver

x = 5 ⇔ w = 7

uden at forklare yderligere.


Brugbart svar (1)

Svar #14
26. april 2011 af Euroman28

det er jo rimmelig indforstået, at rente-formlen og vækst er den samme. Det ved enhver der har læst sin formel-samling ordentligt.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.