Matematik

potensligning

26. april 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I en model antages, at sammenhængen mellem en hundestejles vægt og længde er givet ved 

f(x)= 0,023x^2,777 

hvor x angiver længde (målt i mm), og f(x) angiver vægten (målt i mg)

a) Bestem vægten af en 30 mm lang hundestejl

b) Bestem længden af en hundestejl, der vejer 1000 mg

Jeg har udregnet opgave a ved at indsætte 30 på x's plads

- f(x)= 0,023*30^2,777
        = 290 mg

b) Jeg er lidt usikker på denne opgave, men har gjort følgende..
f(x)=1000

1000=0,023x^2,777
1000/0,023= x^2,777
(1000/0,023)^1/2,777=x
                 46,79 mm= x

Er det her en korrekt udregning til opgaverne, eller er jeg helt gal på den.. 

Tak på forhånd





 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2011 af Euroman28

Det er 100%, korrekt. Skønt at se unge piger der kan forstå matematik :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der skal afrundes til den angivne nøjagtighed, bør det gøres korrekt:

a) 291 mg   (290,8664 mg)

b) 46,80 mm   (46,79998 mm)


Svar #3
26. april 2011 af studerende20 (Slettet)

 Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: potensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.