Matematik

Trigonometri

27. april 2011 af Studieforbedredelse (Slettet)

Bestem de manglende stykker i ABC, når det oplyses, at A = 25° , a = 4 og c = 7.

Jeg har bestemt vinkel C til 48 grader, ved hjælp af sinusrelationerne. Men så kan jeg ikke komme videre?

Nogle der kan hjælpe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2011 af Quantum (Slettet)

 sinus og cosunisrelationerne!!!


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2011 af peter lind

Find B af at summen af vinklerne i en trekant er 180º. Brug derefter sinusrelationerne igen til at finde b


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Når du har bestemt C (ved hjælp af sinusrelationerne), følger B af vinkelsummen i en trekant, og endelig findes b så af sinusrelationerne .


Svar #4
27. april 2011 af Studieforbedredelse (Slettet)

Det har jeg også lige tænkt mig frem til. Men tak alligevel :=)


Svar #5
27. april 2011 af Studieforbedredelse (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, det kan man udmærket. Det er jo bare lidt mere regneri end at benytte b = a·sin(B)/sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2011 af Quantum (Slettet)

#6 Ret #5 til #4. :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Modtageren er jo den samme. Men før blækket var helt tørt, stod der faktisk et spørgsmål i #5, som jeg tillod mig at svare på. Spørgsmålet gik på, om man ikke kunne benytte cosinusrelationen til at beregne b, idet man på dette trin kender vinklerne og to sider.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.