Matematik

bestem en ligning

27. april 2011 af Haan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp. Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til parablen med ligning y=-x2+5x-6 i hvert af skæringspunkterne med x-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først skæringspunkterne med x-aksen ved at løse ligningen y = 0 .

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. april 2011 af peter lind

Skæringen med x aksen findes ved at løse ligningen f(x) = 0

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
27. april 2011 af Haan (Slettet)

Vil du ikke vise mig punkt for punkt hvordan jeg skal løse ligningen y=0. ellers for jeg det aldrig lært.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2011 af peter lind

Se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Svar #5
27. april 2011 af Haan (Slettet)

hvad skal jeg bruge det til'?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ligningen y = 0 er jo -x2 + 5x -6 = 0 . Benyt løsningsformlen for 2.-gradsligninger til at finde rødderne. I #4 gav Peter Lind dig et link til at læse mere om 2.-gradsligninger, hvis du ikke kan finde det i din bog.


Skriv et svar til: bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.