Matematik

grundligning cosx=a

28. april 2011 af matthacker (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej har et spørgsmål om hvordan man skal håndtere denne ligning

cos^2(x)=0.25

hvordan skal man lige gribe den an ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af mathon

            cos2(x) = (1/2)·(1+cos(2x))


Svar #2
28. april 2011 af matthacker (Slettet)

 hvor har du det fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2011 af mathon

         cos(2x) = 2cos2(x) - 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: cos2(x) = 1/4 => cos(x) = sqrt(1/4) => x = cos-1(sqrt(1/4))


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2011 af mathon

...eller       

        | cos(x) | = (1/2)

                                  cos(x) = (1/2)       for x ∈ [-π/2;π/2]
                
                                  cos(x) = -(1/2)      for x ∈ [π/2;3π/2]


Svar #6
28. april 2011 af matthacker (Slettet)

 har forstået den nu mange tak


Svar #7
28. april 2011 af matthacker (Slettet)

mener du med den numeriske værdi mathon ?


Svar #8
28. april 2011 af matthacker (Slettet)

 hvis vi fix tager denne vil løsningen så være dette ?
b) |cosx|=1
cos^(−1)(1)=0
±0+p∗2pi


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. april 2011 af mathon

  #5

   

        | cos(x) | = (1/2)

                                  cos(x) = (1/2)   ⇔     x = (π/3) + p·2π   
                
                                  cos(x) = -(1/2)  ⇔     x = (2π/3) + p·2π


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2011 af enil1993 (Slettet)

 hvad er de trigonometriske grundligninger?


Skriv et svar til: grundligning cosx=a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.