Matematik

Isolering(kemi)

28. april 2011 af 215 (Slettet)

Dette måske mere et matematik spørgsmål end kemi, men skal have isolere [H3O^3] eller x i denne formelhttp://intra.vhim-gym.dk/fag/kemi/3KE/pH-syrer.htm
(Middelstærkesyres Ks)

, og ved ikke helt hvordan jeg skal starte nogen som kunne hjælpe mig.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2011 af NejTilSvampe

Ks = x^2 / (cs - x) 

(cs-x)*Ks  = x^2

Ks*cs - Ks*x = x^2

x^2 +Ks*x - Ks*cs = 0   løs mht. x som almindelig 2. gradsligning.

Det er kun den løsning som har posititvt fortegn foran kvadratrodstegnet der tæller naturligvis.


Svar #2
28. april 2011 af 215 (Slettet)

 bliver det ik - x^2 i sidste ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2011 af NejTilSvampe

#2 - jeg ændrer fortegn i alle ledende.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2011 af mathon

middelstærk syre

                                                              HB   +   H2O   <--->   B-   +   H3O+
koncentrationer i mol/L:                      (1-α)cs                      α·cs       α·cs

Oswalds fortyndingslov:

                                                          cs·α2 / (1-α) = Ks               0 < α < 1

hvoraf
                                                          cs·α2 + ksα - Ks = 0           0 < α < 1

                                                          α = (-Ks + √(Ks2 + 4Kscs)) / (2cs)

                                                          [H3O+] = α·cs = (-Ks + √(Ks2 + 4Kscs)) / 2

                                                          pH = -log((-Ks + √(Ks2 + 4Kscs)) / 2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2011 af mathon

  x = α·cs

                                 Ks = x2/ (cs - x)       x>0

hvoraf

                                 x2 + Ksx - Kscs = 0    x>0

                                 x = [H3O+] = (-Ks + √(Ks2+4Kscs)) / 2

                                 pH = -log((-Ks + √(Ks2 + 4Kscs)) / 2)

                               


Svar #6
28. april 2011 af 215 (Slettet)

 men nu bruger jeg styrkekonstanten mathon.. kunne du hjælpe med den.. hvordan jeg får isolere x, og sat den i pH formlen..


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. april 2011 af NejTilSvampe

pKs = -log(Ks)   <=> Ks = 10^-Ks


Svar #8
28. april 2011 af 215 (Slettet)

 Jeg skal udlede formlen for middelstærk syre pH og har indtilvidere fået udledt til Ks og isolere til en 2. ordens, men hvordan isolere jeg H3O så jeg kan indsætte pH = - log(H3O)..


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2011 af mathon

...er netop besvaret i #4 og #5


Skriv et svar til: Isolering(kemi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.