International økonomi

Struktureret Systemudvikling

28. april 2011 af jurgita (Slettet)

Forklar hvorfor det er vigtigt, at benytte en sådan model ved anskaffelse og implementering af ny teknologi.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2011 af ramme2 (Slettet)

Strutureret systemudvikling er et værktøj for at kunne planlægge anskaffelse af ny teknologi. Dett gælder især IT, men også anden teknologi. Det er vigtigt at alle detaljer planlægges nøje, ellers ender det i kaos, nedbrud, forsinkelser, tab af penge og budgetoverskridelser.

Det er vigtigt at vide hvor når projektet bliver færdigt, derfor skal der opstilles en tidsplan for de forskellige delfaser i projektet. . 

Det er vigtigt for virksomheden at vide hvor meget projektet kommer til at koste, derfor skal der udarbejdes et budget.

Alle de berørte brugere skal  efteruddannes i den nye teknologi og have de rette kompetancer  på det rette tidspunkt i projektetet. Det skal være inden det nye system bliver implementeret. Der skal derfor opstilles en uddannelsesplan.

Efter implementeringen skal der afklares hvem der er ansvarlige og hvem der kan tilkaldes ved et eventult systemnedbrud, både internt og eksternt i virksomheden. Kontrakter med eksterne leverandører skal udarbejdes og planlægges.

Der skal planlægges en afvikling af det gamle system og eventuelt parallelkørsel af det nye og gamle system. Der er altid store vanskeligheder i startfasen og der går et stykke tid før det nye system er effektivt.  

Den nye teknologi kan være så omfatttende at det er nødvendigt lave en organisationsændring i virksomheden. Den skal være på plads i løbet af projektet. 

Der skal planlægges en IT-strategi og sikkerhedsstrategi.


Skriv et svar til: Struktureret Systemudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.