Matematik

besparelse i procent

30. april 2011 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 8. klasse

i rabat kostede maskinen 129, oprindelig pris er 181kr , så besparelsen i kr er 52kr, men i procent?:S


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

181 - 129 = 52

52/181*100 = 28,7 % rabat


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2011 af sarah30 (Slettet)

S=BxF

S er lig med slutværdien, B = begyndelseværdien, og F er fremskrivningsfaktoren

Isoler F, og du har besparelsen i %. Bare husk det er fremskrivningsfaktoren


Svar #3
30. april 2011 af BrainChild (Slettet)

tak :)


Svar #4
30. april 2011 af BrainChild (Slettet)

Men det bliver lidt svært når jeg ikke skal bruge lommeregnere,

har nogen en nem måde at regne det ud på, uden lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2011 af Krabasken (Slettet)

Hele proceduren består af et ganske almindeligt gangestykke og et ganske almindeligt dividere-stykke.

Det har man brugt i mange hundrede år før lommeregneren -


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2011 af Abauuz

 Og til færdighed kommer der heller ikke komma tal f.eks. - 27,7 % - KUN HELE TAL


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2011 af Walras

#6 Er det korrekt? Det er da ikke sværere at arbejde med kommatal, så det undrer mig da lidt, hvis man ikke engang skal kunne dividere og udregne procent i andet en heltal.


Svar #8
01. maj 2011 af BrainChild (Slettet)

#6

 Og til færdighed kommer der heller ikke komma tal f.eks. - 27,7 % - KUN HELE TAL

Jo jeg har nemlig lige lavet en færdighed, og det er både hele tal og ikke hele tal


Skriv et svar til: besparelse i procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.