Matematik

Nulpunkter ..

01. maj 2011 af JeppesenPeter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kære alle

Jeg sidder og "kæmper" med en opgave, der lyder således:

En funktion f, er givet ved; f(x) = x2 - 6x + 5

a) Bestem funktionens nulpunkter.

.. En der vil hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

Løs f(x) = 0 som en almindelig andengradsligning. Det burde være nemt på A-niveau.


Svar #2
01. maj 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Altså, helt standard? Hvor jeg finder d, osv? Men hvad med efter det så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

#2:

x = (-b ± √d) / 2a


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det er helt standard. d skal du selv beregne. Læs eventuelt afsnittet om 2.-gradsligninger i din bog. Det burde stå ret godt beskrevet i en MatA-bog.


Svar #5
01. maj 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

# 3 og 4

Hvad er næste skridt så, når jeg har beregnet x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 #5:

Så er du færdig.


Svar #7
01. maj 2011 af JeppesenPeter (Slettet)

Er du sikker? Er det det opgaveformuleringen vil have mig til? Blot at beregne hvad X er?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Funktionens nulpunkter:

- Du har en funktion

- Du sætter den lig 0

- Nu løser du ligningen, dvs. du beregner x

- Du har hermed fundet funktionens nulpunkter og løst opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2011 af over9000 (Slettet)

X = nulpunkter = løsninger = rødder.

:)


Skriv et svar til: Nulpunkter ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.