Matematik

Potensfunktion

01. maj 2011 af Rasmusnielsenn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får oplyst dette skema:

Pris i kr. pr. stk. 700 - 195
Afsætning i stk. 4.000 - 15.000

Og skal derefter bestemme prisfunktionen.

jeg ved at det skal være en potensfunktion.
 

Samtidig ved jeg at en potensfunktion har formlen:

f(x)=bx^a, x>0


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Bestem først eksponenten a i potensfunktionen ved hjælp af forrmlen  a = log(y2/y1) / log (x2/x1)

Du har 2 punkter for x og y værdier du kan sætte ind.

  


Svar #2
01. maj 2011 af Rasmusnielsenn (Slettet)

så den hedder altså a=log(15000/4000)/log(195/700) Hvis jeg har forstået det korrekt?


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.