Matematik

1/2+1/(x-2)

01. maj 2011 af mfrlls (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forholdsvis enkel brøk, men nej ikke alligevel :) ??

1/2+1/(x-2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Den brøk har det glimrende, jeg har svært ved at forstå at den ikke kan bruges som et færdigt resultat.

Men hvis der skal sættes på en fælles brøkstreg skal du gange første brøk med x-2 i både tæller og nævner. Den næste brøk skal ganges med 2 i både tæller og nævner. Så får du en fællesnævner der hedder 2*(x-2) 


Svar #2
01. maj 2011 af mfrlls (Slettet)

det forstår jeg sku ikke helt?
den er skrevet således der i min aflevering også skal jeg "forkorte" den..

1*(x-2)/2(x-2)+2/2x-4 ??=x-2/2x-4+2/2x-4?? =4/2x-4 ?? eller hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Jeg forstår det heller ikke helt da den brøk ikke kan blive meget kortere og det derfor ikke giver nogen mening at omskrive den.

1*(x-2)/2*(x-2) + (2*1)/2*(x-2) = (x-2+2) / (2x-2)   = x / (2x-2)


Skriv et svar til: 1/2+1/(x-2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.