Matematik

(√96)/24 = (√6)/6, hvordan?

01. maj 2011 af Renini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan er det nu man kan nå frem til:

(√96)/24 = (√6)/6

I må meget gerne skrive i de enkelte trin, kan nemlig ikke finde det i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Når du dividerer med 4 i nævneren, skal du huske at dividere med (4)^2 indenfor tællerens kvadratrodstegn .


Svar #2
01. maj 2011 af Renini (Slettet)

Hvorfor er det at man skal det?



Brugbart svar (2)

Svar #3
01. maj 2011 af SuneChr

√(96) / 24  =   √(16·6) / 24 =   √16· √6 / 24  =  4·√6 / 24  =  √6 / 6 


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2011 af jeppetoft (Slettet)

 (√96)/24=((√96)/24)2=96/576=(96*(1/16))/(576*(1/16))=6/36=√(6/36)= (√6)/6

Så har du i hvert fald alle trinene.

Mvh
Jeppe


Svar #5
01. maj 2011 af Renini (Slettet)

Tak for svarene!


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #2

Når du forkorter en brøk, skal du foretage samme indgreb i tæller så vel som nævner. Men fordi du har at gøre med et kvadratrodstegn skal du anvende kvadratet på din divisor.


Skriv et svar til: (√96)/24 = (√6)/6, hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.