Matematik

isoler x

01. maj 2011 af EmilieBN (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg harr den her ligning 

5 = ( 2 / 4 ) * ( √(x/0,4) )

hvordan isolere jeg x? Trin for trin tak. Det er til en matematik opgave i folkeskolen, men jeg må ikke bruge lommeregner.
Så skal vise trin for trin hvordan jeg har x alene tilbage, altså isoleret x. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kvadrer de to sider og isoler x .


Svar #2
02. maj 2011 af EmilieBN (Slettet)

 hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

At kvadrere et tal betyder at gange tallet med sig selv. Ganger vi venstre side med sig selv fås

5·5 , og på højre side fås så

5·5 = (2/4)·(2/4)·x/0,4  , dvs

25 = (1/4)·x/0,4 , så

25·4·0,4 = x


Svar #4
02. maj 2011 af EmilieBN (Slettet)

 det passer ikke. 
Hvis du solver den på en lommeregner giver det et andet resultat, og hvis du ganger med 5 på den ene side, så skal du også gange med 5 på den anden jo?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg ganger ikke med 5, jeg kvadrerer hver side af ligningen. Kvadratet på 5 er 52 = 5·5 , og kvadratet på højresiden (2/4)·(√(x/0,4)) er (2/4)2·(x/0,4) , så man får

5·5 = (2/4)·(2/4)·(x/0,4) , hvoraf

x = 5·5·4·0,4 = 40 


Skriv et svar til: isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.