Fysik
Fysikaflevering: hydrogenspektret
vi har i fysik fået en rapport for omkring hydrogenspektret.
Vi ved ikke helt hvordan vi skal gribe det an, er der nogen der kan hjælpe???
opgaven hedder:
Vi bestemmer nogle (3) bølgelængder i hydrogenspektret ved hjælp af et gyniometer. Herudfra kan de tilsvarende fotonenergier findes. Disse kan sammenlignes med energiforskellene i hydrogenatomets elektronbaner (se nærmere om hydrogenspektret på fysikkonferencen på fc-marselis). Skriv som sædvanlig om formål, forsøgsopstilling, målinger, beregninger, resultater, usikkerheder - og kommenter det hele.
Svar #1
03. maj 2011 af mathon
1/λ = Ry·((1/22) - (1/n2)) n>2 ∧ n ∈ N Ry = 1.09737·107 m-1
n = 1/(√((1/4) - (1/(λ·Ry)))
En→2 = (h·c) / λ = h·c·Ry·((1/4) - (1/n2))
Svar #2
03. maj 2011 af Fagget (Slettet)
vi har fået stillet samme opgave, sikke et sammentræf
Mvh Anders og Fricke
Skriv et svar til: Fysikaflevering: hydrogenspektret
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
