Matematik

Problemregning

03. maj 2011 af mogens91 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Hvis Peter danser i en time forbrænder han 1 000 kJ/time.

Hvor lang tid skal Peter danse for at forbrænde 1 500 kJ/time.

Jeg ved, at svaret er 90 min., men hvordan finder man frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Hijsa

1000/60 = 16,6666666667

1500/16,666666667 = 90 min.

Altså du skal først finde det for 1 minut. Hvor du så dividerer 1000 kJ med 60 min.
Derefter giver det 16,7.
Så dividere du 1500 kJ med 16,7 min. og det er 90. min..

n_n


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2011 af SuneChr

Peters forbrændingshastighed ligger fast, 1000 kJ / t

Nu vil Peter forbrænde 1500 kJ.

Så siger vi:   1000 kJ forbrændes på 1 time  ⇒ 1 kJ forbr. på.  1 / 1000 time⇒

1500 kJ forbr. på. 1500 / 1000 t = 1,5 time = 90 min.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af Hijsa

#2

Nååh sådan - men man får da samme resultat ved også at gøre det på min måde? :P

- Denne her er bare meget nemmere!

n_n


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.