Matematik

Opfind 2.gradspoly. med best. rødder

03. maj 2011 af jayz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej mennesker!

Jeg har problemer med at opfinde et 2.gradspolynomium som skal have rødderne 2 og 5.

Nogen der kan hjælpe eller kender en god hjemmeside til det? Det ville hjælpe utrolig meget!

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Et 2.-gradspolynomium ax2 + bx + c kan skrives på formen a·(x -r1)·(x -r2) , hvor r1 og r2 er de to rødder i polynomiet.

Prøv nu at konstruere et 2.-gradspolynomium med rødderne 2 og 5 .


Svar #2
03. maj 2011 af jayz (Slettet)

Sådan: a(x-2)*(x-5)

Skal man så gange ind i parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Vælg en værdi for a, f.eks. a=1, og gang så polynomiet ud. Det fremkomne polynomium har så rødderne 2 og 5 .


Svar #4
03. maj 2011 af jayz (Slettet)

(hvis nu jeg vælger 2)

2 (x-2)*(x-5)

2(x2-5x-2x+10)

2(x2-7x+10)

2x2-14x+20  SÅDAN?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Efterprøv, at 2 og 5 er rødder, ved at indsætte x=2 eller x=5 i polynomiet.


Svar #6
03. maj 2011 af jayz (Slettet)

Okay, det vil jeg gøre.
Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Opfind 2.gradspoly. med best. rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.