Matematik

Potens - udregne a ?

03. maj 2011 af matiena (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej

når man skal udregne a er det så ikke log (y2:y1) : log(x2:x1)....i min lærebog og et andet sted på nettet står der at udregning af i potens funktioner er således: (y2-y1) : (x2-x1), er det ikke en fejl, for det er da den man bruger i lineær funktioner..ikke??? håber nogen kan hjælpe :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2011 af mathon

din beregning er til en potensfunktion      
                                                                                                       y = b·xa
 

den i din lærebog fundne er til en lineær funktion
                                                                                                       y = ax + b
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Ja, du har helt ret. y2-y1/x2-x1 er lineær, (log(y2)-log(y1)) / (log(x2)-log(x1)) er potentiel.


Svar #3
03. maj 2011 af matiena (Slettet)

Mange tak :) tjaah lærebøger kan åbentbart også tage fejl..


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Det er to helt forskellige formler, du blander sammen.
 

Den ene bruges til at finde hældningen for en ret linie, altså i forbindelse med lineære funktioner:
 

a = (y2-y1) / (x2-x1)
 

Den anden bruges til at finde konstanten a i potensfunktioner:
 

a = (log(y2)  - log(y1)) / (log(x2)  - log(x1))

- Så det er altså ikke bøgerne, der er noget galt med ;-)


Svar #5
08. maj 2011 af matiena (Slettet)

 Krabasken....

Jamen det er da oss det samme jeg har skrevet deroppe at a = log (y2:y1) / log(x2:x1) og det var for potensfunktioner MEN i bogen stod det at hvis man skal finde a for en potensfunktion skal man a = (y2-y1) / (x2-x1) og det var NETOP det jeg ikke kunne forstå da den sidste nævnte formel er jo for linære funktioner, så jo bogen har taget fejl;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvad siger din lærer om det, der står i bogen ?


Svar #7
14. maj 2011 af matiena (Slettet)

han fik aldrig tid til at svare..


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Hm . . .


Skriv et svar til: Potens - udregne a ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.