Matematik

Trekantsberegning

03. maj 2011 af anjaa (Slettet)

Jeg håber, at nogle kan hjælpe. Jeg sidder lige med en matematikaflevering og denne opgave driller lidt:

Jeg kunne ikke få figuren ind i dokumentet, men man kan se, at:
AC = 9
BC = 4
C = 35,4°

Figuren viser en trekant ABC. Nogle af trekantens mål fremgår af figuren.

a) Bestem arealet af trekant ABC.
b) Bestem | AB |.
c) Bestem vinkel A.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2011 af mathon

                  vinkelmål:  DEGREE

       a)                     T = (1/2)·a·b·sin(C)

       b)                     c = [a2 + b2 - 2ab·cos(C)]½

       c)                      A = cos-1[(b2 + c2 - a2)/(2bc)]


Svar #2
03. maj 2011 af anjaa (Slettet)

a) Hvorfor (1/2)?

b) Hvorfor er det opløftet i ½?

c) Jeg er forstår ikke rigtig, hvad det er du gør her


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Det hænger jo sammen med at trekantens areal er lig med (1/2) gange højden gange grundlinien:
T = (1/2)·h·g

b) Fordi c2 indgår i cosinusrelationen

c) Vinklen A isoleres af en cosinusrelation


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.