Fysik

Kernefysik og masseenergi mm.

04. maj 2011 af Aarhusdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder helt fast i noget fysik, som jeg ikke kan få til at passe med resultaterne fra min lærer.

Opgaven ser således ud:

http://imageshack.us/photo/my-images/837/unavngivetf.jpg/

a) har jeg løst på følgende måde:

Efør = 238,02891 u * 1,66054 * 10-27 kg * (2,99792458*108)2 = 3,55239*10-8 J / (1,6021773 * 10-13) = 221723 MeV

Eefter = 232,03806 u * 1,66054 * 10-27 kg * (2,99792458*108)2 = 3,46298*10-8 J / (1,6021773 * 10-13) = 216142 MeV

Min lærer får hhv. 221742,9 MeV og 221708,3 MeV , hvilket er lidt ved siden af mine, men det er vel bare decimalafrundingen, der gør, vi ikke er helt enige.

b) Bruger jeg Q = (mfør - mefter) * c2

Det er vel bare:

((238,02891 u - 232,03806 u) * 1,66054 * 10-27 kg) * (2,99792458 * 108 )2 = 8,94085*10-10 J

Her får min lærer Q = 6,9*10-13 J

Hvordan gør han lige det?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2011 af peter lind

Jeg har ikke tabelværdierne ogvil også kun kommentere på metoden.

I a) har du glemt at medregne  helium kernens masse, som er den væsentlige årsag til at dit resultat ikke stemmer med din lærers.

b) Det er den rigtige formel du bruger. Det vil være nemmere at bruge resultatet fra spørgsmål a


Skriv et svar til: Kernefysik og masseenergi mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.