Matematik

isoler? hjælp.

04. maj 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(t)=200*(1-0,9*e^(-0,0091*t))

skal ha t til at stå alene t = .... hvad skal jeg gøre først, lidt i tvivl om rækkefølge... og hvad kalder man den her slags opgaver hvor man skal omformulerer noget så det er udtrykt ved f isteder for t.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af NejTilSvampe

 isolerings opgave kaldes det.

del med 200

træk 1 fra

del med 0,9 

benyt den naturlige logaritme funktion på begge sider  ( ln(x) )

del med -0,0091


Svar #2
04. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

okay

f(t)/200=1-0,9*e^-(0,00091*t)

f(t)/200 - 1 = 0,9*e^(0,00091*t)

f(t) / (200*(-0,9)) - 1/-0,9 = e^(0,00091*t)          det her bliver ikke rigitg :D er det ikke nemmere at gange 200 ind i parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2011 af jeppetoft (Slettet)

 f(t)=200*(1-0,9*e^(-0,0091*t))

f(t)/200=1-0,9*e^(-0,0091*t)

(f(t)/200)-1=-0,9*e^(-0,0091*t)

-((f(t)/200)-1)/0,9=e^(-0,0091*t)

ln(-((f(t)/200)-1)/0,9)=-0,0091*t

ln(-(f(t)/200)-1)-ln(0,9)=-0,0091*t

[ln((f(t)/200)-1)/0,0091]+[ln(0,9)/0,0091]=t

Slut.

Mvh.


Skriv et svar til: isoler? hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.