Matematik

TREKANT

04. maj 2011 af louisetb (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses fire byer A, B, C og D. På figuren er angivet nogle vinkler og afstande. Det oplyses, at Vinkel B i trekant BCD er spids.

Siden CD er 5,20 km

Vinken D er 82,7 grader

Og jeg har regnet side BC ud til at være 8,75 km.

Betsem vinkel B i trekant BCD.... Ka nogle hjælpe mig her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2011 af Capion1

Bring tegningen og den originale opgave-formulering


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2011 af Euroman28

Louise hvilken formel kender du kan bruge til beregne en vinkel i en vilkårlig trekant hvis du kender 3 sider og vinkel?

Den rimer på hosinus-relationen..

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
04. maj 2011 af louisetb (Slettet)

Jeg kender ikke siden BC ?


Svar #4
04. maj 2011 af louisetb (Slettet)

.


Brugbart svar (5)

Svar #5
04. maj 2011 af Euroman28

unge dame,

spg1)

I den første trekant ABC kender du siderne b og c og vinkel A.

Disse værdier kan du indsætte i cosinus relationen

Hvorefter du tager kvadrat-roden og så har du længden |BC|, da |BC| = a på tegningen.

spg2)

efter at have regnet |BC|, så kan du regne vinkel B i trekant BCD vha. Sinus-relationen, idet |BC| i trekant ABC er lig

|BC| i trekant BCD.

Derefter når du frem til vinkel B i trekant BCD.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2012 af duml (Slettet)

 

spg2)

efter at have regnet |BC|, så kan du regne vinkel B i trekant BCD vha. Sinus-relationen, idet |BC| i trekant ABC er lig

|BC| i trekant BCD.

 

 

Derefter når du frem til vinkel B i trekant BCD.

 

Hmm, jeg sidder med samme opgave, og tænkte på om det kunne passe at resultatet giver 1,69

(har gjort følgende 5,20/Sin(B)=(BC=8,75)/Sin(82,7) <=> Sin(B)=8,75/(Sin(82,7)*5,20) = 1,69644


Skriv et svar til: TREKANT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.