Matematik

træk procenten fra. HJÆLP

05. maj 2011 af amaliehxx2 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 træk procenten fra. beskriv din fremgangsmåde

a. 10% fra 10

b. 10% fra 30

c. 10% fra 50

d. 90% fra 10

e. 90% fra 30

f. 90% fra 50

er fuldstændigt på bar bund med denne her opgave- håber nogle kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af SuneChr

10%    =   10/100   = 1/10

90%     =   90/100  = 9/10

Skal vi trække 10% fra et tal, skal vi først tage 10% af tallet og trække dét, vi har fået, fra tallet.

a)         10% fra 10    =    10 -  1/10 af 10  =  10 - 1   =  9

e)         90% fra 30    =   30 -  9/10 af 30  =  30 - 27  =  3


Svar #2
05. maj 2011 af amaliehxx2 (Slettet)

tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2011 af SuneChr

#1 er ikke korrekt. Her kommer rettelsen:

a) 10% fra 10 = 10 - 10/100 = 10 - 0,1 = 9,9

e) 90% fra 30 = 30 - 90/100 = 30 - 0,9 = 29,1
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2011 af mathon

                                  a.   10·0,90

                                  b.   30·0,90

                                  c.    50·0,90

                                  d.   10·0,10

                                  e.   30·0,10

                                  f.    50·0,10


Skriv et svar til: træk procenten fra. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.