Fysik

Solens energi

05. maj 2011 af tyui88 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey forstår sgu ikke helt det her er der nogen der kan give en hånd?
Øvelse 2.5 Solens Energi

Solens effekt er 3,83*10^26W. Mange har forstillet sig at dens energiudstråling kom fra en forbrænding af fx kul.
a. Hvor mange tons kul skulle solen forbrænde pr. sekund, hvis det var tilfældet?
b. Hvor lang tid ville det i så fald vare inden solen var brændt op, hvis den blev ved med at lyse med sin nuværende styrke?

Har jeg ret i at
a =
E = m*c^2
E/C^2 = m
og er lidt lost i b


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af peter lind

Du skal have fat i hvor meget energi, der er i kul, og bruge dette til beregne hvor meget der bruges. E = m*c2 kan ikke bruges her.

b) solens masse divideret med resultatet fra a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2021 af Swag7913

Kan du vise hvordan man udregner det


Skriv et svar til: Solens energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.