Fysik

gitterligning

06. maj 2011 af Emma1991 (Slettet)

en skrue har 4000 'lines' per centimeter. hvad er den længste bølgelængde for den 4. order? 

Jeg ved, at  d=1/4000 og at m=4, endvidere kender jeg gitterligningen. men, men, jeg kender jo ikke sin(∅)? det ligesom om, at jeg mangler en oplysninger, eller en viden om en konstant ...


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2011 af mathon

                       λ = d·sin(θ4)/4 = (d/4)·sin(θ4)

                       λmax = d/4 = ((1 cm)/1000) / 4 = 0,00025 cm = 2,5·10-6 m = 2,5 µm

                      


Skriv et svar til: gitterligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.