Matematik

Matrice opgave

06. maj 2011 af turk89 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har en opgave omhandlende matrice, som er vedlagt som word-doc.

Mht. opgaven, så har jeg lavet en slags "forgrening" af sandsynligheden som jeg også vil vedhæfte. Mit egentlige spørgsmål er, hvordan matricen opstilles for spørgsmål b, som jeg har svært ved.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Spørgsmål.doc

Svar #1
06. maj 2011 af turk89 (Slettet)

"Forgreningerne" er nu vedlagt.

Facitliste (til spørgsmål b):

ΣIP (=ingen problem) = 74,2 %

ΣP (=problem) = 27,8 %

Jeg håber, at det er til at forstå. Tak! :)


Svar #2
06. maj 2011 af turk89 (Slettet)

For dem, der ikke kan åbne .docx filer, så vedhæftes .doc fil også.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2011 af peter lind

Jeg kan ikke se hvilken matrix, du skal lave. Hvis man skal lave en matrix ud af dette skal man have undersøgt hvad der sker, hvis der er problemer og den del spørges, der jo ikke om. Hvis du laver sådan en overgangsmatrix, vil du kunne få de følgende overgange med simpel matrixmultiplikation, hvilket er væsentlig lettere en din metode.

Det du angiver i facitlisten er forkert. Summen af de 2 tilfælde skal give 100%


Svar #4
07. maj 2011 af turk89 (Slettet)

#3

Tastefejl - der skulle have stået ΣIP = 72,2 %.

Hvad mener du med en overgangsmatrix?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2011 af peter lind

Det svarer til en lineær vektorafbildning, hvor du som ind data har en 2-dimensional vektor, der som første koordinat har sandsynlighed for at at maskinen er i orden og som anden koordinat har sandsynligheden for at den ikke er i orden. I din opgave vil vektoren i staten være (1 , 0). Funktionsværdien er en vektor, der som første koordinat har sandsynligheden for at maskinen er i orden og som anden koordinat sandsynligheden for at den ikke er i orden dagen efter


Svar #6
07. maj 2011 af turk89 (Slettet)

#5

Tror ikke det skal laves på den måde (virker heller ikke bekendt). Vi blev bedt om at lave en forgrening som vist i #1 og #2. Ud fra disse skulle vi opstille en matrix.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2011 af peter lind

Hvad skal det være for en matrix ?


Svar #8
07. maj 2011 af turk89 (Slettet)

#7

Hvis du kigger på den første forgrening (spørgsmål a), så ser min matrix følgende ud:

                       |0,8    0,2|

|0,8    0,2|   ·   |0,5    0,5|, hvilket stemmer i overens med den nævnte forgrening. Ud fra denne matrix får jeg altså et resultat, som giver både procentsatsen (sandsynligheden) for hhv. P og IP efter 2 dage.

Jeg skal opstille en lignende matrix (ingen krav til størrelsen af denne), men denne gang for procentsatsen (sandsynligheden) for hhv. P og IP efter 3 dage ud fra min tegning (forgrening).


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2011 af peter lind

Det lyder nu som den matrix jeg foreslog i #5. Det vil give matricen

  0,8     0,5

  0,2      0,5

Hvis du ganger den med vektoren ( 1 0) som søjlevektor får du vektoren ( 0,8  0,2)  (NB søjlevektor) netop fordelingen hvis du startede med maskinen fungerende. Tilsvarende  vil multiplikation med den anden enhedsvektor give fordelingen, hvis du startede med maskinen ikke fungerende.

Kald matricen ovenfor A. Du starter med maskinen i en eller anden tilstand x0.  I dit tilfælder er x0 = (1 0) Efter en dag vil den sandsynligheden for a den er i de respektive 2  tilstande være  x1 = A*x0. Efter 2 dage vil sandsynlighederne  være x2 = A*x1 = A*A*x0 = A2*x0. Efter n dage vil sandsynlighederne være givet ved xn = An*x0.


Svar #10
07. maj 2011 af turk89 (Slettet)

#9

Jeg tror jeg har den nu. Tak for det! :-)


Skriv et svar til: Matrice opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.