Matematik

En enkel geometriopgave!! :)

06. maj 2011 af indigoen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe?

Opgaven lyder:

I trapezet ABCD har diagonalen AC længden 8. Diagonalerne skærer hinanden i P. Beregn længden af PC.

OBS:trekant BPC og trekant APD er ensvinklede.

Figuren er vedhæftet.


Svar #1
06. maj 2011 af indigoen (Slettet)

 den kom måske ikke med? men er her

Vedhæftet fil:trapez.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at i ensvinklede trekanter er der det samme forhold mellem ensliggende sider. Derfor gælder

|PC| / |AP| = |BC| / |AD| = 4/10

og desuden haves |PC| + |AP| = |AC| = 8 .

Løs nu de to ligninger med to ubekendte.


Svar #3
06. maj 2011 af indigoen (Slettet)

 Det må da være PC/PD ikke?


Svar #4
06. maj 2011 af indigoen (Slettet)

 så PC/PD = 4/10

og PC + AP = 8


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er da |PC| / |AP| = 4/10 . Du skal først identificere, hvilke vinkler, der er "ens" . Her er <DAP = <BCP , så PC er ensliggende med AP , og BC er ensliggende med AD .


Skriv et svar til: En enkel geometriopgave!! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.